Galéria

Regösök Húrján 2015 - területi döntők
A Magyar Versmondók Egyesületének egyik legrégebbi versenye a Regösök Húrján vers- és prózamondó verseny, amely az általános iskolások nagy megmérettetése. 2015-ben minden eddiginél többen jelentkeztek.
Fedorka - Sosevolt VersNap 2015
Rangos és a helyszínhez méltó otthont adott 2015. május 30-án a Babits Kulturális Központ immár 4. alkalommal megrendezett FEDORKA, SOSEVOLT VersNap 2015 Országos Versmondó versenynek 2-2 korcsoportban.
Kaleidoszkóp VersFesztivál különkiadás - 2013
A VersFesztivál különkiadással jelentkezett 2013-ban. Az először megrendezett Junior Kaleidoszkóp együtt zajlott a Regösök húrján... verseny országos gálájával, a felnőttek a Versmondó Szalonban versenyeztek. (Marczel Szabolcs fotói)
Versművészeti Táborok - 2013
Ha a versek beszélni tudnának (mert tudnak, csak az hangzik, ez itt pedig a Versmondó online, micsoda paradoxon!), elmondanák helyettünk, mekkora élmény volt diáknak és művésztanárnak is a neszmélyi Versművészeti Tábor 2013-ban...
Latinovits Vers- és Prózamondó Találkozó 2012
2012. június első hétvégéjén rendezte meg 18. alkalommal a Latinovits Zoltán Országos Vers- és Prózamondó Találkozót Balatonszemesen az Önkormányzat, a Magyar Versmondók Egyesülete, a Latinovits Alapítvány és a Művelődési Ház.
14. Kaleidoszkóp VersFesztivál - 2012
Nézői rekord és minden idők legszínesebb Kaleidoszkópja jellemezte a 2012. évi VersFesztivált, amit a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban rendezett a Magyar Versmondók Egyesülete. Versszínház, verszene, versmondás, versfilmek...
Versmondók 20 - Jubileumi GálaEst - 2012
Közel hatszáz néző, történelmi pillanatok, első találkozások - 20 éves fennállását ünnepelte a Magyar Versmondók Egyesülete, fergeteges zenés versszínházi show műsorral, sztárfellépőkkel és szakmai konferenciával.
13. Kaleidoszkóp VersFesztivál
Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléjének 2011-ben a fővárosi Casa de la Música adott otthont. A fesztiválon a versszínházi, verszenei és versmondó előadások mellett Bella István emléktáblát kapott.
Versművészeti Táborok 2011
Vadregényes helyszínen, ihletett környezetben és művészi légkörben, egy Duna-parti hajón tartotta meg verstáborait a Magyar Versmondók Egyesülete Neszmélyben. A sztárvendég a Kávészünet zenekar volt.
Költészet Napja 2011
250 néző előtt, telt házas, három órás, zenés versszínházi műsorral köszöntötte a Költészet Napját a Magyar Versmondók Egyesülete és az Első Magyar Versszínház. Műcsarnok, 2011
Diósd - 530 fős versmondás a Költészet Napján 2011
Lutter Imre és a Kávészünet együttes főszereplésével a diósdi általános iskola diákjai, összes 530-an mondták együtt József Attila Születésnapomra című versét, és közösen énekelték a Mamát.
Lutter Imre és a Sajtkukacz
Lackfi János prózai és megzenésített verseiből tartott előadást gyerekeknek a Sajtkukacz zenekar és Lutter Imre előadóművész a budapesti Zsókavár Könyvtárban, Újpalotán. Az Aphonia-Sajtkukacz programja havonta jelentkezik.
Nagy László - Szécsi Margit - Kondor Béla Verseny
Versmondással emlékezett Nagy László, Szécsi Margit és Kondor Béla költőkre a Magyar Versmondók Egyesülete és a Magyar Írószövetség, a Kondor Béla Közösségi Házban. Nagy László 85 éve született, Szécsi Margit 20 éve ment el.
Kaleidoszkóp VersFesztivál 2010 - Pécs
A Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztivál Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléje, amely 2010-ben Pécsről, Európa Kulturális Fővárosából jelentkezett: versszínházzal, versmondással, verszenével és versfilmekkel.
Komolyzenéről Másképpen - Miskolc, 2010
Író-olvasó találkozó Kukorelly Endrével és Háy Jánossal - az Északkelet-magyarországi Regionális Versmondó Egyesület és a miskolci Uni-Hotel Diákotthon közös szervezésében. A programsorozat havi rendszerességű.
Vers-kerti parti, Budapest, 2010
Versek - természetesen - a természetben! A Budapesti Versmondó Klub tagjai évadzáró foglalkozása rendhagyó módon a szabadban, Wiegmann Alfréd rendező, az Első Magyar Versszínház és a Versmondó Klub művészeti vezetőjével.
Versművészeti Tábor Neszmélyben, 2010
Neves szakemberek, jó hangulat és műhelymunka lélekszakadásig. Így jellemezhető a Magyar Versmondók Egyesületének nyári verstábora, amely három szekcióban foglalkozott a versmondókkal, színjátszókkal és költőkkel.
Költészet Napja a Versszínházzal, 2010
Magyar Versmondók Egyesülete,
Első Magyar Versszínház
Műcsarnok - Budapest
Illyés Gyula Versmondó Verseny, Miskolc 2010
Területi döntő, Északkelet-magyarországi Regionális Versmondó Egyesület
Versszínház - Open Reading Kortársalgó 2010
A Magyar Írószövetséggel közösen szervezett költészeti programsorozatot a Magyar Versmondók Egyesülete, Turczi István moderálásában. Az aktuális havi vendég Szőcs Géza volt. A fényképeket Tokai András készítette.
Első Magyar Versszínház - Forrás Színház: Toldi
információ az előadásról: www.vers.hu/versszinhaz
Kaleidoszkóp VersFesztivál 2009
KaleidoszKópia, Budapest - 2009-ben a belvárosi Repeta Sarokban rendezte meg a 11. Kaleidoszkóp VersFesztivált a Magyar Versmondók Egyesülete. Főszerepben a versmondás.
Bella István Kortársalgó 2009
Bella István Kossuth-díjas költő emlékére közéleti-költészeti beszélgetés-sorozatot szervezett az Első Magyar Versszínház, amelynek vendégei voltak többek között Szakonyi Károly, Baranyi Ferenc, Ungvári Tamás és Kabdebó Lóránt.
Költészet Napja a Versszínházzal, 2009
Magyar Versmondók Egyesülete,
Első Magyar Versszínház
Fészek Művészklub - Budapest
Magyar Versmondók Egyesülete Küldöttközgyűlés 2009
Az egyesület éves rendes közgyűlése Budapesten a VII. kerületi FÉSZEK Művészklubban. Elnöki és felügyelőbizottsági beszámolók, regionális és megyei küldöttek részvételével.
Kaleidoszkóp VersFesztivál 2008
Budapest, Merlin Színház - 2008-ban, a 10. jubileumi VersFesztivál egyhetes seregszemléjén nyitotta meg kapuit az Első Magyar Versszínház, és a Magyar Versmondók Egyesülete felállította a versmondás Guinness Rekordját.
Versművészeti Táborok 2008/1
Életképek és próbák a Magyar Versmondók Egyesületének nyári szakmai táborából, amely néhány évig, így 2008-ban is Balatonszemesen vendégeskedett. Neves előadókkal, tanárokkal, művészekkel, felhőtlen hangulatban.
Versművészeti Táborok 2008/2
Táborzáró előadások a verscsoport és a színjátékos csoport előadásában, a Magyar Versmondók Egyesületének nyári szakmai táborában, Balatonszemesen. A helyszín a Latinovits Zoltán Művelődési Ház.
Bajai Versművészeti Szeminárium és Műhely 2006
A Magyar Versmondók Egyesületének nyári szakmai táborának utolsó bajai állomása. A versművészeti táborosok versszínházi előadást készítettek különböző klasszikus és kortárs költők és írók műveinek részleteiből.
Kaleidoszkóp VersFesztivál 2005 - Krakkó
A Magyar Versmondók Egyesülete és az Északkelet-magyarországi Regionális Versmondó Egyesület 2005-ben első ízben indította el a Kaleidoszkóp VersFesztivált külföldön is, ekkor vált nemzetközivé. A helyszín a lengyelországi Krakkó.
Kenyérünnep a Parnasszussal Budapest 2005
Gyermekversmondó Tábor Szemes 2005
Regionális Verstábor, Csorna 2005
Egyetemi és Főiskolai Versmondó Verseny 2005
Bajai Versművészeti Szeminárium 2004
Kaleidoszkóp VersFesztivál 2004

 


tamogatok_zenehu
tamogatok_klubradio
Aktuális szám Különszámok Archívum Interjúk Galéria A Vers Oldala Versrádió kaleidoszkóp Versfesztivál Versmondók Blogja Versmondó Fórum A folyóiratról Előfizetés Támogatók Hirdetési ajánlat Impresszum